چند وقتی بود به توصیه آقا سید علی اصغر علوی میخواستم گزارشی از برنامه های فرهنگی هویزه در بازه دوم آن بنویسم و نظرخواهی و بحثهای مختلفی را داشته و یک برنامه پیشنهادی برای سالهای آینده تهیه شود. یک چیزی مانند الگوی کاری.
یکی از نقصها و اشکالات کار تشکیلاتی و فرهنگی ما این است که یک نفر کاری را انجام میدهد و میرود دنبال کار خودٰ، سال بعد نفر دیگر میآید و از اول کار را شروع میکند و این همان دلیل مواردی است که میبینیم کاری که انجام شده حتی از سال قبل و برنامه های گذشته نیز ضعیفتر است. در صورتی که اگر از برنامهها و تجربیات استفاده میشد به مراتب کار از پیشرفت و موفقیت بیشتری برخوردار بود.
اما هنوز فرصت آن نشده و انشاءالله که دوری زمانی از اردوی خادمی باعث دوری انگیزه نوشتن آن نشود. حال به نوشتن خلاصهای از گزارش برنامهها اکتفا کرده و انشالله به کمک دوستان تکمیل شود.
غرفهها
یادمان شهدای هویزه بنا به گفتهها تنها یادمانی است که چنین برنامهای را دارد. فضای راهیان نور با توجه به مخاطب خاص آن مکان مناسبی است برای ارائه مباحث سیاسی و فرهنگی و اقتصادی متناسب با گفتمان انقلاب اسلامی. غرفههایی که امسال برپا شده بود:
همان گونه که رهبری معظم در این سالها تاکید خاصی بر موضوع اقتصاد داشته و مردم به عنوان مهمترین عنصر آن در قالب مفهوم اقتصاد مقاومتی میباشند، خادمان در غرفه اقتصاد مقاوتی تلاش دارند تا مفهوم اقتصاد مقاومتی و ابعاد آن را مشخص کنند. تاکید وتشویق بر استفاده از کالاهای داخلی و موضوعاتی از این قبیل، مباحثی است که در این غرفه بیان میشود.
موضوع مذاکره و توافقنامه میان ایران و گروه 1+5 یکی از مهمترین موضوعات سیاسی این روزهای کشور است که شاید زوایای آن و توافقهای صورت گرفته در قالب توافقنامه ژنو، نیاز به توضیحات بیشتر و روشنگری در این موضوع داشته و خادمان در این غرفه به بیان توضیحاتی میپردازند.
داشتن تحلیل سیاسی یکی از مواردی است که باید افراد جامعه به ویژه دانشجویان از آن برخوردار باشند. غرفه تحلیل سیاسی سعی بر این داشته است تا با استفاده از بیانات رهبری معظم، چارچوبهای صحیح یک تحلیل را بیان کرده و نکات مهمی را که باید در ارائه یک تحلیل در نظر داشته باشیم مطرح کند.
در این غرفه خادمان یادمان شهدای هویزه به نمایش فیلم و نماهنگی در موضوعات سبک زندگی، دفاع مقدس، اقتصاد مقاومتی و موضوع ارتباط با آمریکا پرداخته. نمایش فیلمهای جشنواره مردمیعمار از بخشهای اصلی فیلمهای این غرفه بود.
در این غرفه که از حضور راویان روحانی برخوردارد بود، به پاسخ به سوالات و شبهات زائران به ویژه دانشجویان در موضوعات مختلف پرداخته میشد.
غرفه سبک زنددگی، یکی دیگر از غرفههایی بود که ویژه خواهران برپا شده و به مسائل مختلف در حوزه سبک زندگی میپرداخت.
روایت گری
یادمان هویزه شاهد روایت راویان تعلیم دیده در کنار راویان جنگ میباشد. برخی خادمان یادمان شهدای هویزه در قالب حلقههای آموزشی روایتگری را تمرین کرده و در مکانهای مختلف یادمان به روایتگری میپردازند.
خادمان روایت سه دقیقه ای در کنار جاده ورودی به یادمان هویزه مستقر شده و روایت کوتاهی را در اتوبوس مسافران یادمان هویزه تا رسیدن به محل پارکینگها دارند. معرفی کوتاه از منطقه هویزه و عملیات صورت گرفته در آن از مواردی است که در این روایت کوتاه مطرح میشود.
در کنار مزار شهدای عملیات نصر، یادمان شهدای محلی مکانی است که شاید کمتر شناخته شده باشد. برخی خادمان در این یادمان مستقر شده و به بیان شرح حال شهدای مظلوم آن میپردازند.
سنگر روایتگری در قالب راهنمای زائر، در کنار پاسخگویی به سوالات زائران، به بیان شرح وقائع هویزه و شهدای آن میپردازند.
مراسمها
سخسخنرانی حجت الاسلام نادم و مداحی حاج مهدی رسولی
سخسخنرانی حاج حسین یکتا و مداحی حاج مهدی رسولی
سخسخنرانی حجت الاسلام علوی و مداحی حاج مهدی رسولی
سخسخنرانی حاج حسین الله کرم و قرائت زیارت عاشورا حاج حسین سازور
سخسخنرانی و مداحی حجت الاسلام سید حسین موسوی
ویژه برنامه سال تحویل با برنامههایی از جمله سخنرانی و روایت گری حجت الاسلام جوشقانی و پخش بیانات نوروزی مقام معظم رهبری برگزار شد. پس از آن دعای کمیل در اولین شب جمعه سال توسط حجت الاسلام موسوی قرائت شد.
یادواره شهدای کرخه نور با حضور اهالی و قبائل منطقه با سخنرانی شیخ بوعذار، فرزند شهید بوعذار از شهدای هویزه برگزار شد.
خا خادمان یادمان شهدای هویزه حداکثر یک ماه توفیق خادمییادمان هویزه را داشته و بقیه ایام سال را خادمان محلی از جمله آقای چعب مسئول یادمان شهدای هویزه به اداره یادمان شهدای هویزه می ردازند. در مراسمی با حضور امام جمعه شهر سوسنگرد از زحمت این عزیزان قدردانی شد.
جزوجزوات و نشریات
چاپ و پخش جزوهها و نشریههای مختلف در میان زائران یادمان شهدای هویزه تلاشی بود برای اطلاع رسانی بهتر از منطقه و ارائه موضوعات مرتبط در زمینه دفاع مقدس، ایام فاطمیه و موضوعات روز. برخی از جزوات و نشریههای توزیع شده به شرح زیر میباشد:
فصل وصل نشریه در قالب پاکت نامهای است که به معرفی منطقه هویزه و روایت دلاوری شهیدان آن میپردازد.
توزیع نشریه فتح که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام تهیه و چاپ شده، از دیگر نشریات توزیع شده در یادمان هویزه بود.
غرفههای مستقر در یادمان شهدای هویزه در کنار ارائه مباحث به توزیع و پخش بروشور، جزوه و نشریه میپرداختند.
برنامههای فرهنگی ویژه خادمان شهدای یادمان هویزه
مراسم صبحگاه به عنوان اولین برنامه روزانه خادمان شهدا هر روز صبح برگزار شده و شامل برنامه های مختلف بود:
جمع شدن خادمان شهدا در قالب حلقههای مباحثه و گفتگو در موضوعات مختلف سیاسی روز و ... از دیگر برنامههای خادمان یادمان شهدا هویزه به شمار میرفت.
روزانپیامکهایی در قالب اطلاع رسانی برنامههای خادمان و ارسال جملات و عبارات مختلف در قالب بیسم چی هویزه ارسال میشد. متن برخی از پیامهای بیسیمچی هویزه:
مثل لباست..................... خاکی باش برادر!
م مضاف هرچه دارد از مضاف الیه دارد.................... مثل خادم الشهدا!
جل جلسات شبانه خادمان شهدا فرصتی بود تا پس از یک روز خادمی و گاهی خستگیهای کار، شب نشینی داشته و از خادمی شهدا بگویند. برخی از برنامههای شامگاه خادمان یادوراه شهدای هویزه:
خادمان شهدا بخشی از وقت خود را در محل اقامتگاه سپری کرده و مناسب است که فضای مناسبی جهت استفاده بهتر از فرصت حضور در یادمان شهدا فراهم شود. استقرار ایستگاه مطالعه، چاپ نشریه خادمی، فضاسازی و نصب دستنوشته و... برنامههایی است که فرهنگ داخلی انجام میدهد.
این خلاصهای بود از تلاشهای خادمان هویزه و امیدوارم که زحمتی را فراموش نکرده باشم. حال شرح مفصل آن و خاطره کارهای انجام شده و بیان تجربه های برنامه های انجام نشده و ضعیف برگزار شده بماند برای بعد!
اما از هرچه بگذریم مهمترین کار فرهنگی همان نمایش خادمی است که بچه های زیادی بازیگر آن بودند البته بازیگر حقیقی:
شابز
پارکینگ
انتظامات
سوله
انبار
فضاساز
و...
به امید خادمی سیدالشهدا..